مرصع پلو یا پلو نگینکار که به خاطر مخلفات درخشانی که در آن آمیخته است این نام را گرفته است. این پلو به کمک زرشک، کشمش، مربای پرتقال و انواع خلال پسته و بادام و … طراحی میشود از جمله غذاهای مجلسی به حساب میآید. این غذا معمولا در مراسم مهمیمانند عروسی و مجالس خاص ارایه و سرو میشود.
مواد لازم
- 6 پیمانه برنج
- 10 پیمانه آب
- 150 گرم زرشک
- 100 گرم کشمش
- 2 پیمانه مربای خلال پوست پرتقال
- 200 گرم کره
- 100 گرم خلال بادام
- 1 قاشق مرباخوری زعفران ساییده شده
- 100 گرم خلال پسته
- نمک
دستور العمل
- برنج را با آب ولرم چند بار بشویید.
- پس از شستن برنج و خالی کردن آب آن چهار پیمانه آب ولرم روی برنج بریزید و شش قاشق مرباخوری نمک اضافه کنید و بگذارید حداقل 1 ساعت خیس بخورد.
- در قابلمهای 6 پیمانه آب بریزید. کره را اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.
- سپس برنج خیس خورده را همراه با آب آن، داخل قابلمه بریزید.
- وقتی آب جوش آمد حرارت را طوری تنظیم کنید که آب برنج پس از 20 دقیقه تمام شود.
- پس از اینکه آب برنج تمام شد، روی قابلمه دم کنی بگذارید و دوباره حرارت را کم کنید و بگذارید برنج دم بکشد.
- اگر ته دیگ کم رنگ دوست دارید، پس از 15 تا 20 دقیقه قابلم را از روی حرارت بردارید و پلو را در دیس بکشید.
- ولی اگر ته دیگه پر رنگ دوست دارید، بگذارید برنج مدت بیشتری روی حرارت بماند.
- زرشک شسته شده را با کمیکره و شکر روی حرارت تفت دهید و کنار بگذارید.
- مقدار برنج دم کشیده را در یک بشقاب بریزید و مقداری زعفران که از قبل آن را ساییده و دم کردهاید، روی برنج ریخته و به آرامیهم بزنید.
- برنج را در دیس بکشید و با پلوی زعفرانی، زرشک، مربای پوست پرتقال، خلال بادام، خلال پسته و کشمش سرخ شده تزیین کنید. مرصع پلواماده است.